HTML

zsanettestroke

Van élet egy súlyos stroke csapás után is. Minden ami a stroke - kal kapcsolatos, azaz megelőzés, és a felépülés utáni idők. Életmód - táplálkozás, sport, pihenés, tanulás, receptek, segítség és jól bevált praktikák a mindennapi élet megkönnyítése érdekében. Motiváció és lélelkjelenlét, hogy Neked is segítséget nyújthassak, hogy elhihesd, Neked is sikerülhet a lehetetlennek tűnőélet. Nekem sikerült, Te se add fel! További írásaimért látogass el a. JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu, WELLNESS: www.zsanettewellness.blog.hu - oldalaimra is.

Friss topikok

Linkblog

2010.08.13. 18:07 Zsanette

SZILVA

Kevés cukor, sok nedvesség jellemzi a friss szilvát. Mintegy 85% víz van benne, jól oltja a szomjat. 100 gramm gyümölcs nagyjából 50 kalória (209 Kj) energiát hordoz. Szénhidráttartalma 10,3 g körüli. Vitaminjai közül az A-, az A-provitamin, a béta-karotin, a B1- és B2-, illetve csaknem valamennyi B-vitaminféleség, továbbá a C-vitamin érdemelnek említést.
A fontos ásványi anyagai a kálium, kalcium, foszfor és magnézium, nyomeleme a cink.
A növényi antioxidánsok közül antocián színanyagokat és flavonoidokat; rutint és quercetint tartalmaz jelentősebb mennyiségben.
Mindezen anyagoknak köszönhetően javítja az immunrendszeri ellenálló-képességet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.
Élettani hatásait tekintve igen fontos rosttartalma - héjában például rengeteg cellulóz van - , ami jól megmozgatja a beleket, így ajánlható székrekedés ellen. Különösen az aszalt szilvának nagy a fajlagos rost- és gyümölcscukor-tartalma. Nem csak a bélből segít üríteni a salakanyagokat; vizelethajtó hatása is ismert. Így egyrészt súlycsökkentő hatású, másrészt aszalt formában a szilva kifejezetten tápláló étkeink közé tartozik, kalóriaértéke sem kevés. Ráadásul az étvágyat is fokozhatja. Mindent összevetve napi 20 dkg friss szilva fogyasztása hasznára lehet a fogyókúrázóknak.

Az antioxidánsoknak sok különböző fajtája van, ezek együttműködnek a szabad gyökök káros hatásainak leküzdésében. Testünk egyes antioxidánsokat maga állít elő, míg más fontos antioxidánsokat táplálékunkkal veszünk magunkhoz. Mindezek az antioxidánsok erős rendszert képezve működnek együtt a jó antioxidáns-kondíció érdekében.

Az antioxidánsok hatékonyan képesek a szabad gyökök legyőzésére vagy semlegesítésére és így a láncreakció megállítására. Az antioxidánsok egyik legerősebb osztályát jelentik a karotinoidok.


Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és jóga - spine oktató, Személyi edz
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettestroke.blog.hu/api/trackback/id/tr832219706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása